2011-12-05

LCHF-fudge till jul

Julgodis när det är som bäst!

FUDGE
  1. Koka upp 2dl grädde, 65g smör, 0,5dl fullfet kokosmjölk, 1dl sukrin och 1dl annat sötningsmedel.
  2. Smaksätt med ex. 1pkt saffra, pepparkakskryddor, 2msk kakao eller kanske 1tsk ren vanilj.
  3. Låt sjuda på svag värme ca 35 minuter.
    Smeten ska vara riktigt tjock och följa med vispen när man rör.
  4. Häll lite fudge i ett kallt glas som stått i frysen. Vänta någon minut och försök att rulla smeten. När smeten inte kladdar är fudgen klar.
  5. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper.
  6. Toppa ev. med hackade naturella pistagenötter.
  7. Låt svalna i rumstemperatur, skär upp i bitar och rulla i bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...