En nyttig panering är alltid fint!
PANERAD SCHNITZEL
- Köp hem ett par fina skinkschnitzlar
- Klubba varje bit så att strukturen på köttet blir mjukt
- Blanda lika delar ägg och mjölk (alt. sojadryck) i en vid skål
Jag tog 2 ägg och 1,5dl sojadryck - Lägg ner köttet i äggblandningen
- Blanda lika delar pofiber och sesamfrön på ett platt fat
Jag tog 1,5dl av varje till 4 mellanstora schnitzlar - Tillsätt salt, rivet citronskal, riven färsk ingefära, svartpeppar och lite paprikakrydda till mjölblandningen
- Lyft upp en skinkschnitzel ur äggblandningen, låt den droppa av och lägg den i mjölblandningen
- Vänd köttet i mjölblandningen och klappa den på varje sida
- Lägg de panderade schnitzlarna på ett galler och låt vila ca10-15 minuter
- Stek sedan i rikligt med smör eller olja på hög värme tills paneringen fått färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar