2011-12-20

LCHF: Panerad schnitzel

En nyttig panering är alltid fint! 

PANERAD SCHNITZEL
  1. Köp hem ett par fina skinkschnitzlar
  2. Klubba varje bit så att strukturen på köttet blir mjukt
  3. Blanda lika delar ägg och mjölk (alt. sojadryck) i en vid skål
    Jag tog 2 ägg och 1,5dl sojadryck
  4. Lägg ner köttet i äggblandningen
  5. Blanda lika delar pofiber och sesamfrön på ett platt fat
    Jag tog 1,5dl av varje till 4 mellanstora schnitzlar
  6. Tillsätt salt, rivet citronskal, riven färsk ingefära, svartpeppar och lite paprikakrydda till mjölblandningen
  7. Lyft upp en skinkschnitzel ur äggblandningen, låt den droppa av och lägg den i mjölblandningen
  8. Vänd köttet i mjölblandningen och klappa den på varje sida
  9. Lägg de panderade schnitzlarna på ett galler och låt vila ca10-15 minuter
  10. Stek sedan i rikligt med smör eller olja på hög värme tills paneringen fått färg

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...